TelefoonFriesland catering
0299-402034

TelefoonAmsterdam
020-6253888

IJ veren

Historische veerboot Amsterdam

De grachten van Amsterdam zijn wereldberoemd, wie wil er niet door de nauwe waterwegen van Nederlands mooiste stad varen met een goed glas wijn of een lekker koud biertje op een zwoele zomeravond. Amsterdam heeft echter meer voor u in petto. De pontveren worden door het Amsterdams Openbaar vervoer museum in samenwerking met een aantal Amsterdamse stadsdelen en het GVB opnieuw in de vaart gebracht.

Er zijn veel mogelijkheden om mee te genieten. Bevaar de binnenwateren, breng een bezoekje aan het KNSM eiland of wat dacht u van een tochtje naar Pampus? Friesland Catering verzorgt het voor u! Naast de vaartocht is het voor ons ook mogelijk een borrel, diner, of buffet, stilliggend aan de kade, te organiseren voor u en uw gasten.

Catering

Friesland Catering zal de catering verzorgen op deze unieke veerboten. Al uw wensen zijn realiseerbaar.

De vaartochten

De tochten beginnen achter het Centraal Station. U kunt zelf bepalen wat uw bestemming is of u laat dit over aan de kapitein. Tijdens de vaartocht kunt u op verschillende plaatsen op- en afstappen om bijvoorbeeld een wandeling te maken door de fraai Amsterdam. Hieronder vindt u een aantal gebieden die zeker een bezoekje waard zijn.

Java eiland

Het Java eiland is een modern schiereiland, gelegen aan het Oostelijk havengebied van Amsterdam vol architectonische hoogstandjes. Het Java eiland is door middel van een brug verbonden met Amsterdam waardoor je dus met recht kan spreken van een schiereiland. Het schip de klipper Stad Amsterdam heeft hier haar thuishaven heeft.

KNSM eiland

Het KNSM eiland is net als het Java eiland alleen door een brug verbonden met Amsterdam. Het is mooi gelegen aan het IJ en kent prachtige gebouwen. De bevolking is zeer divers waardoor er een mondiale atmosfeer hangt. Aan de zuidkant van het KNSM eiland liggen jachten en woonboten.

De Nieuwendammerdijk

De historie van de Nieuwendammerdijk gaat ver terug. Houten huizen uit de 16e eeuw worden afgewisseld met diverse kerken en kapiteinshuizen uit de 17e eeuw. Een regelrechte aanrader. Direct naast deze dijk ligt Tuindorp Nieuwendam, het tastbare erfgoed van de socialistische gedachte uit de jaren '20: degelijke huisvesting voor de arbeiders, in de stijl van de beroemde Amsterdamse School.

Pampus

Avontuur en historie. Dat is wat dit eiland uitstraalt en een bezoek aan Pampus is dus zeker de moeite waard. Pampus is een forteiland, op het eiland wordt er dan ook een stukje geschiedenis vertelt van de Nederlandse forten. Ook worden er survival activiteiten georganiseerd.

Aan boord

Op de pontveren kunt u genieten van een hapje en een drankje, net zoals het u uitkomt en u wenst. In het navolgende schema ziet u een overzicht van de faciliteiten per veerboot met een minimale huurperiode van 2 uur. De basis ligplaats is Amsterdam. Houdt u dus rekening met de terugtocht, die maakt onderdeel uit van de trip die u plant.

IJveer borrel buffet diner
XI 80 80 50
XIII 60 60 30


Kijk ook bij:


Rondvaarten Amsterdam

De Mosselboot


Locaties in Nederland

Vergaderlocaties