TelefoonFriesland catering
0299-402034

TelefoonAmsterdam
020-6253888

Locaties Amsterdam

Museum Werf ‘t Kromhout

 

De historische Werf ’t Kromhout, aan de Hoogte Kadijk te Amsterdam, is bekend geworden door haar legendarische kromhoutmotoren. De Westkap en Oosthal, beide industriële rijksmonumenten, zijn gebouwd rond 1880. In 1967 werden de scheepsactiviteiten beëindigd en werd de sloop van deze unieke plek aan de Nieuwe Vaart voorbereid.

Dankzij een grote bijdrage van het Prins Bernhard Fonds kon de werf in 1975 toch nieuw leven worden ingeblazen. De Westkap is nog steeds in gebruik als scheepswerf en is omgeven door oude schepen. In de Oosthal heeft een gedeelte van de collectie van het Kromhout museum een prominente plek, waardoor er een unieke sfeer ontstaat.

Deze bijzondere maritieme locatie, gelegen aan de Nieuwe Vaart, leent zich uitstekend voor diners, recepties, lezingen en bedrijfspresentaties. De hal is dagelijks te huur, met uitzondering van de dinsdag, waarop het museum haar deuren opent. De Oosthal kan worden gehuurd voor evenementen waar tussen de historische en nog werkende Kromhoutmotoren, een robuuste vloer flexibel kan worden ingericht. Ook is de ruimte uitermate geschikt voor dagactiviteiten als lezingen, workshops en presentaties tot 200 personen. Bij een diner is er plek voor 175 personen, bij een receptie voor 250 personen.

De Vondelkerk

 

vondelkerk

vondelkerk receptievondelkerk personeel

vondelkerk receptie

De Vondelkerk is een uniek en sfeervol monument aan de rand van het Vondelpark, vlakbij het Leidseplein. P.J.H. Cuypers, de bouwmeester van onder andere het Centraal Station, het Rijksmuseum en natuurlijk de Posthoornkerk, legde als projectontwikkelaar de Vondelstraat aan. Volgens zijn ideeën omtrent de ideale samenleving bouwde hij een kerk midden tussen de huizen. De eerste steen van deze neogotische kruisbasiliek werd gelegd op 1 maart 1872.
Toen sloop dreigde voor het sterk verwaarloosde gebouw, werd een plan voor herbestemming ontwikkeld. Een in 1980 opgerichte stichting wist een nieuw gebruik en een restauratie mogelijk te maken, zodat dit prachtige bouwwerk tot op de dag van vandaag is blijven staan.
Het middenschip van de Vondelkerk is 's avonds en in de weekenden te huur voor diners, recepties en lezingen.

Sinds kort is de Vondelkerk tevens trouwlocatie. Ook voor bijzondere projecten als muziekuitvoeringen en culturele manifestaties is de ruimte geschikt. Sinds 2003 kan het burgerlijk huwelijk worden voltrokken in deze kerk. Er is ruimte voor 150 zitplaatsen, bij recepties is er plaats voor 250 personen.

Het West Indisch Pakhuis


West Indisch Pakhuis Amsterdam West Indisch Pakhuis

Het West Indisch Pakhuis ligt aan het ’s-Gravenhekje, een plek die herinnert aan de tijd dat de zee nog de stad binnenstroomde. Een tijd waarin de zee een belangrijke rol speelde in Hollands florerende economie. Een tijd waarin Nederland een plaats op de wereldkaart veroverde.

Bouwmeester Keyser tekent in 1641 voor het - toen nog - West Indisch Huis. Een multifunctioneel onderkomen voor de West Indische Compagnie. Het wordt een slacht- en pakhuis, maar ook de plek waar de Heren Bewindhebbers van de Amsterdamse Kamer van de Compagnie bijeenkwamen. De 'Commies d' Equipage' en de schippers van de jachten van de Geoctrooide West Indische Compagnie, woonden in het onderste deel van het huis.

De bakstenen gevel, de zandstenen banen in de omlijstingen van de vensters en de luiken, de top aan de Prins Hendrikkade en de twee toppen aan de achterzijde, alle met frontons maken het pakhuis tot een uniek bouwwerk. Op een mooie plek aan het water aan de rand van de stad, vormt het West Indisch Pakhuis een sfeervol decor voor uw evenement.

De Amstelkerk

De Amstelkerk is gebouwd in de jaren 1668-1670 als noodkerk voor de bewoners van het nieuw aangelegde tweede deel van de grachtengordel. Het ontwerp van stadsbouwmeester Daniël Stalpaert was zo eenvoudig uitgevoerd dat men sprak van een 'preekschuur'. Uiteindelijk werden de plannen voor een grote stenen kerk op het Amstelveld niet uitgevoerd en is de 'noodkerk' tot op de dag van vandaag blijven staan.

amstelkerk amstelkerk

In theateropstelling zijn er 180 zitplaatsen, bij recepties is er plaats tot 280 personen. Aan ronde tafels kunnen tot 100 personen dineren in deze sfeervolle omgeving en aan rechte tafels tot 150 personen.

De Duif

de duif locatie amsterdam kerk de duif amsterdam

In april 1857 werd de eerste steen gelegd voor een nieuw godshuis naar ontwerp van de Leidse architect Th. Molkenboer. In de loop van de 20ste eeuw is de kerk steeds meer verwaarloosd. In 2002 vond de opening van het gerestaureerde gebouw plaats.

De Duif kan dagelijks worden gehuurd voor bijvoorbeeld lezingen, symposia, diners, recepties en condoleances. De akoestiek van het gebouw leent zich uitstekend voor recitals en concerten. De Duif is een prachtige trouwlocatie. In theateropstelling zijn er 400 zitplaatsen, bij diners is er plaats voor 250 personen, bij recepties tot 500 personen.

Reguliersgracht 63

 

huur grachtenpand lokatie

In het centrum van Amsterdam staat dit sfeervolle 19e eeuwse rijksmonument naar ontwerp van architect Isaac Gosschalk. In 2003 is dit huis gerestaureerd met behoud van alle authentieke details. De driehonderd vierkante meters zijn verdeeld over vijf etages.
Het pand biedt een prachtige entourage voor diners met maximaal 12 personen en recepties voor maximaal 20 personen. Ook kan het gebruikt worden als vergaderruimte of voor het houden van presentaties in een sfeervolle ambiance. Tevens is dit prachtige rijksmonument te huur voor de huwelijksnacht, bv in combinatie met een feest in de Amstelkerk of de Duif.

De Posthoornkerk

 

posthoornkerk

De neo-gotische Posthoornkerk is de eerste kerk in Amsterdam van P.J.H. Cuypers, die later ook het Centraal Station en het Rijksmuseum zou ontwerpen. De kerk, een kruisbasiliek met driebeukig schip en klaverbladvorminge koorpartij, moest op een klein bouwterrein gerealiseerd worden en kreeg daarom twee galerijen boven elkaar. De bouw begon in september 1861. De in onbruik geraakte kerk dreigde in de jaren 80 van de 20ste eeuw gesloopt te worden, maar in 1986 werd dit dankzij een plan van Stichting de Posthoornkerk voorkomen. De kerk wordt sinds een restauratie en verbouwing sindsdien verhuurd als kantoorruimte én als ruimte voor recepties en diners. De eveneens door Cuypers ontworpen Vondelkerk, werd op vergelijkbare wijze herbestemd.

De Posthoornkerk is te huur voor ander andere diners, recepties, productpresenaties en lezingen. De ruimte is zeer geschikt voor theater of culturele presentaties en het geven van concerten. Tot 200 personen kunnen dineren, bij een theateropstelling zijn er 200 zitplaatsen. Bij recepties kunnen 300 personen aanwezig zijn.

De Kleine Werf

vergader locatie tafel de kleine werf

 

Deze oude gerestaureerde scheeps- timmerwerf op het Prinseneiland in het hartje van Amsterdam is nu een plek waar workshops en conferenties kunnen worden gehouden in een 17e- eeuwse sfeer,gecombineerd met alle comfort en faciliteiten van deze tijd.

De Kleine Werf is 'met zijn prachtige grote ramen, die uitzicht geven op de Bickersgracht' vooral een inspirerende omgeving waar ideëen tot rijping kunnen komen of waar gasten tijdens bijeenkomsten aangenaam verrast zullen worden door de authentieke omgeving.

De Kleine Werf is een unieke locatie voor vergaderingen, product- presentaties, trainingen, brainstormsessies of een exclusief diner in een bijzondere omgeving.

Voor vergaderingen, al of niet met ontbijt, lunch of diner. Maximaal 28 personen.
Voor presentaties Maximaal 60 personen.

Uilenburgersynagoge

trouwlocatie   synagoge   trouwlocatie amsterdam

Enigszins verscholen in de Uilenburgerstraat vindt u hier een bijzonder locatie; de Uilenburgersynagoge.
In 1766 werd met de Uilenburgersynagoge de vijfde synagoge van de Hoogduitse gemeente in gebruik genomen. In deze typische volkssjoel midden in de oude jodenbuurt vonden uiteenlopende activiteiten plaats. In de bovenruimte zat de eigenlijke synagoge, in de benedenruimte hield men bruiloftsfeesten. Na 1889 vond in een deel van de benedenruimte het ritueel slachten van gevogelte plaats. Deze locatie is bijzonder geschikt voor trouwerijen, diners, concerten, vergaderingen en workshops.

Het Amsterdams Marionetten Theater

   

Het Amsterdams Marionetten Theater is gelegen vlakbij de Nieuwmarkt, het hart van de oude binnenstad.
Wanneer u binnengaat en de deur achter u sluit betreedt u een oase van rust en stijl midden in het drukke Amsterdam.
In dit intieme en sfeervolle theater herleeft een theatervorm uit de tijd van Mozart, een unieke en universele theatervorm: Marionettenopera.

De theaterzaal is flexibel qua inrichting en is een originele locatie voor diners, recepties, presentaties en vergaderingen.
Friesland Catering kan deze prachtige locatie bij voorbeeld combineren met een high tea

De Bagagehal


De Bagagehal, gesitueerd in Loods 6, werd vroeger gebruikt voor de verwerking van de enorme hoeveelheden bagage naar de laadruimen van de oceaanstomers van de KNSM.
Een unieke ruimte, die inspireert door haar monumentale afmetingen en haar rauwe, industriële karakter. Met recht wordt de Bagagehal ook wel een ‘bunker met noblesse’ genoemd. Op de verdieping boven de Bagagehal vindt u een centrale hal met een prachtig uitzicht over het IJ. Beide ruimten zijn zeer geschikt voor recepties, productpresentaties, lunches en diners.

Dinner cruise  Diner rondvaart

Verder onderhouden wij nauwe banden met diversen rondvaart bedrijven en salonbootjes, want je raakt eigenlijk nooit uitgekeken op een rondvaart met een rondvaartboot of een prachtig antiek salonbootje door de prachtige grachtengordel van Amsterdam.
Maar met een lekker drankje in de hand is het helemaal geweldig. De Amsterdamse grachten zijn terecht wereldberoemd. Een borrel, buffet, koffietafel, BBQ of een compleet geserveerd menu op de boot is de perfecte afsluiting van uw dag in Amsterdam of juist het perfecte begin van uw avond.
Indien gewenst kunnen wij uw rondvaart uitbreiden met live-muziek, van jazz tot rasechte Amsterdamse accordeonmuziek en discotheek.
Weer zo’n leuke aktie van Friesland Catering

Overige locaties


Locaties in Nederland

Rondvaarten in Amsterdam

Rondvaarten buiten Amsterdam

Vergaderlocaties

Locaties Noord-Holland