TelefoonFriesland catering
0515820204

TelefoonAmsterdam
020-6253888

Trouwlocaties

De Grote of Jacobijnerker te Leeuwarden

Grote kerk leeuwarden

De Kosterij van de Grote of Jacobijnerkerk, het oudste gebouw van de gemeente Leeuwarden, en bouwkundig de 'nijsgjirrichste' dateert uit het einde van de 13e eeuw. Deze historische plaats, waar de oudste wortels van de stad Leeuwarden liggen, is een romantische locatie voor uw huwelijkssluiting of partnerschapregistratie. Oorspronkelijk behoorde de Grote Kerk bij het kloostercomplex van de Dominicanen of predikheren. Een deel van de oude kloosterkerk met daarin twee prachtige kloostergangen is intact gebleven.

In de loop der jaren heeft het oude kloostercomplex vele functies gehad. Trouwen kerk leeuwardenOnder meer heeft het gediend als kosterswoning, vandaar de naam Kosterij. In de jaren zeventig van de vorige eeuw is deze Kosterij geheel gerestaureerd. De fraaie balkenzoldering met middeleeuwse beschilderingen geeft de monumentale refter, oorspronkelijk de eetzaal van de monniken, een bijzondere, bijna gewijde uitstraling. Bij de Kosterij hoort een verrassend mooie kloostertuin die alleen van binnenuit te bewonderen is. Veel bruidsparen hebben hier de mooiste foto’s van hun trouwreportage laten maken. De kloostertuin, ooit aangelegd als kruidentuin, is dertig jaar geleden opnieuw ingericht en in oude luister hersteld.

 

 

Museumkerk “Eben Haëzer” Wierum

Sinds september 2005 heeft de Museumkerk de status van trouwlocatie binnen de gemeente Dongeradeel. Naast kerkelijke huwelijksinzegeningen, die er al meer dan 125 jaar hebben plaatsgevonden, mogen er nu ook burgerlijke huwelijken worden voltrokken. Het is zelfs mogelijk beide plechtigheden op dezelfde locatie te doen plaatsvinden. De trouw/kerkzaal heeft 100 comfortabele zitplaatsen voor de familie/vrienden om de plechtigheid bij te wonen.

De ambiance van de locatie, samen met het karakteristieke oude vissersdorpje Wierum aan de voet van de waddenzeedijk, is uniek te noemen en leent zich er zeer goed voor elkaar het
ja-woord te geven en een exclusieve bruidsreportage te maken. Het historische pijporgel mag bespeeld worden door een organist naar eigen keuze. Het is zelfs mogelijk om aansluitend een receptie te houden en/of er te dineren.
Museumkerk Friesland