TelefoonFriesland catering
0515820204

TelefoonAmsterdam
020-6253888

Wijnkaart

Wijnen Friesland Catering

Wijnen vallen onder de zwak alcoholische dranken. Door de natuurlijke gisting van druiven worden de in de druiven aanwezige suikers door de aanwezige gistcellen omgezet in alcohol. Het druivenras en de omstandigheden (klimaat, bodemsoort) bepalen de kwlaiteit. De grootste producenten zijn Frankrijk, spanje en Italië. In de winter wordt de druivenplant gesnoeid, deze loopt uit in het voorjaar en in het najaar worden de druiven geoogst en geperst.
Friesland Catering heeft een neus voor goede wijnen voor een betaalbare prijs.

Witte Wijnen

LES GRES, Chardonnay € 12,25

Vin de Pays d’Oc, Frankrijk 2008
De witte wijn die wij geselecteerd hebben is Les Gres Chardonnay, dit is een wijn uit het gebied Coteaux du Languedoc in het uiterste zuiden van Frankrijk. De druiven voor de Les Grès wijnen worden ’s nachts geplukt om de frisheid te bewaren zodat ze dus zo koel mogelijk de wijnkelder inkomen. Les Grès betekent zandsteen en is ook de naam van de wijngaard waar de druiven voor deze wijnen worden verbouwd. De bodem van deze wijngaard bevat veel zandsteen, een gesteente dat ontstaan is uit onder meer kalk en klei. Goudgeel van kleur. Veel typiciteit door de duidelijke tonen van brioche en amandelen.Tropisch rijp fruit geeft veel dikte in aanzet en met zijn milde zuren is de afdronk rond en zacht.

BIANCO DI CUSTOZA "Vigne Alte" € 18,75
D.O.C. Bianco di Custoza, Italië 2009

Licht aromatisch in geur, delicaat en redelijk vol van smaak met een duidelijk frisse, droge afdronk.

PETIT CHABLIS € 24,50
Chardonnay, frankrijk, 2007

Zeer verfijnde, frisdroge en zachte Chablis met licht minerale tonen, citrus, grapefruit en een frisse, crispy afdronk.

WAIRAU RIVER SAUVIGNON BLANC € 27,00
Marlborough, nieuw Zeeland, 2008

Bleekgele kleur. Herkenbare geur van passievrucht, groene kruiden en roze grapefruit. In de mond heerlijk zuiver, fris en mineraal, bijna strak met zeker voldoende vulling met een zekere elegantie.

BOUCHARD FINLAYSON, CHARDONNAY € 34,00
"Kaaimansgat", Overberg , Zuid-Afrika, 2008

Helder en zachtgeel van kleur. Een aangename, rijpe chardonnay geur met licht citrus. De smaak is complex met frisse minerale zuren, maar ook rijpe tonen van gekonfijte citroen. Het geheel wordt omspoeld door gedoseerd Frans eiken.

Rose Wijnen

NAVARRA ARTAZURI, Garnacha Rosado € 12,25

Navarra D.O., Spanje 2008
De rosé die wij geselecteerd hebben is de Navarra Artazuri uit de noordelijke wijngebieden van Spanje, ten zuidwesten van Pamplona. Voor deze wijn is een moderne nieuwe Bodega
gebouwd, waardoor de kwaliteit en uitstraling van de wijnen nog verder zal toenemen. De
wijngaarden worden vakkundig beheert door de ruim 80 jaar oude Juan José. Veel kleur en sappig rood fruit in de geur. Aangename ronde smaak met tonen van framboos en klein rood fruit, op en top Navarra rosado!

Rode Wijnen

LAS BRISAS, Cabernet Sauvignon-Merlot € 12,25

D.O. Valle de Maipo, Chili 2009
De rode wijn die wij geselecteerd hebben is de Las Brisas uit Chili, Dit is een wijn uit de Leyda Valley in het noorden van Chili, dit gebied wordt gezien als een van de spannendste wijngebieden van Chili. ‘Las Brisas’ betekent ‘de wind’ en refereert aan de koele zeewind die kenmerkend is bij Viña Leyda. Donkerrood van kleur. Intense geur van pruimen en bessen. Sappige smaak met tonen van cassis en zachte tannines.

MILTON PARK SHIRAZ € 17,25
Shiraz, South Australia, 2008

Volrood van kleur. Zwoele, volle smaak, waarin eucalyptus, zwarte peper en rijpe bosvruchten. Zeer karakteristiek met een lange finale.

RIOJA VALLOBERA "Pago Malarina" € 19,50
Rioja, Rioja Alavesa, Spanje, 2008

Paarsrood van kleur. Fruitige wijn
met rijp, rood fruit in de geur en smaak. Elegante, sappige, niet te zware wijn met duidelijk het karakter van een Rioja.

WEINERT MALBEC € 26,25
Mendoza, Luján de Cuyo, Argentinië, 2004

Diep robijnrood van kleur. In de geur rood, rijpend fruit en tonen van eikenhout. Stevige structuur, romig met aroma's van zongedroogd fruit en wat vanille.

CHATEAU LA COURONNE € 30,50
Montagne Saint-Emilion, Bordeaux, Frankrijk, 2005

Dieprode, bijna zwarte kleur, in de neus fruit als morel en cacao. Soepele inzet, vol en krachtig, met gezond zwart fruit, rijpe tannines. Klassiek gemaakt, iets kruidig, intens met een lange afdronk.

QUINTA DE LA ROSA € 33,75
Douro, Portugal, 2007/8

Milde, zachte wijn met een open en volle geur. Lekker zondoorstoofd en rijp rood fruit in de smaak.

Jaartallen onder voorbehoud.

Voor het verzorgen van catering in Sneek brengen wij geen kilometervergoeding in rekening.

BTW

Eten en drinken is inclusief BTW.
De bedragen voor bediening, verhuurartikelen en entertainment zijn exclusief BTW. Bij begeleiding van eten en frisdranken is de BTW 6 % en bij bediening van dranken met alcohol en het klaarzetten van verhuurartikelen 19 %.